U bevindt zich hier: \Pelletkachel Assen\ informatie

 HOME

 KACHELS
 INFORMATIE
 SHOWROOM
 CONTACT
 VIDEO
 LINKS

Algemene informatie over pellet kachels.

Welke pelletkachel moet ik kiezen?

Wat zijn houtpellets?

Voordelen van

een houtpelletkachel?

Waarom Co2 Neutraal?

Hoe werkt een pelletkachel?

 

Welke pelletkachel is voor mij geschikt en hoeveel kW moet ik kiezen?

Kies bij voorkeur een kachel die de warme lucht zo laag mogelijk uit blaast, dus op vloerhoogte.

Kies een pellet kachel met een zwaar massief mantelwerk , dit isoleert namelijk het geluid dat de pelletmotor en ventilatoren (mogelijk) produceren.

Het benodigde aantal kW is zelf eenvoudig te berekenen. Ervan uitgaande dat uw plafondhoogte ca. 2,50m bedraagt, kunt u de volgende stelregel aanhouden:

1 kW voor 25m3 inhoud. Of 1 kW per 10m2 vloeroppervlakte.

Uiteraard kunnen wij, geheel vrijblijvend, dit ook voor u berekenen. Neem hiervoor contact met ons op. 

Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel bevat een reservoir waar ca. 15 kg houtpellets of meer, afhankelijk van het model, in opgeslagen kan worden. De houtpellets worden vervolgens met een vijzel in de vuurkorf geworpen. De ventilator blaast de (van buiten) aangevoerde lucht door het vuur waardoor er altijd een optimale verbranding ontstaat. De warme lucht die ontstaat wordt aan de voorzijde uitgeblazen.

Middels een rookgasventilator wordt de verbrande lucht naar buiten afgevoerd. Omdat dit onder druk gebeurt is een schoorsteenaansluiting niet noodzakelijk en volstaat een directe afvoer naar buiten. Hoe hoger de ingestelde stand (graden), hoe meer pellets er in het vuurbakje vallen en hoe meer vuur en warmte er geproduceerd worden.

Wat is het verbruik van de pelletkachel?

• Houtpellets

Gezinnen die een pelletkachel in de woonruimte plaatsen als bijverwarming (en de CV-installatie gebruiken voor warm water, de badkamer en bij zeer koude buitentemperaturen), kunnen met ca. 800 kg pellets per jaar (ca. 375 euro) een veelvoud aan gas besparen.

• Elektriciteitsverbruik

Als de kachel 10 uur per dag brandt gedurende 200 dagen kosten het opstarten en het draaien ca. € 44 euro per jaar aan elektriciteit.

Omdat we samenwerken met kachelproducenten die veel investeren in nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van houtpellets kunnen wij systemen bieden die feilloos werken, volledig veilig zijn en die eenvoudig zijn in gebruik. Wij installeren de complete installatie zelf en u bent dus nooit afhankelijk van derden. We zorgen voor een goed systeem, met goede service en een goede garantie.

Terug naar boven

Wat zijn houtpellets?

Houtpellets worden gemaakt van uitsluitend zuiver zagemeel, dus zonder enige toevoeging van lijm of iets anders. Het zaagsel wordt onder hoge druk samengeperst. De glans die men ziet op de zijkant van de pellets ontstaat door de hars die in het hout aanwezig is.

  • Houtpellets zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout
  • Houtpellets vormen nu de meest economische brandstof
  • Houtpellets zijn gebruiksvriendelijk
  • Houtpellets zijn verpakt in handzame 15 of 20 kg zakken
  • Houtpellets zijn prijsstabiel en betaalbaar
  • Houtpellets zijn de goedkoopste verwarmingsbrandstof!
  • Houtpellets zijn CO2-neutraal

Efficiënter energiegebruik

Bovendien geeft het bedieningsgemak van een pelletkachel aanleiding tot efficiënter energieverbruik. In de tussenseizoenen kan men de kachel 's morgens een uurtje laten branden en 's avonds enkele uren als men tv kijkt. Met de CV is dat meestal niet zo efficiënt.

Terug naar boven

Wat zijn de voordelen van een pelletkachel?

Verwarm schooner

40% tot 50% goedkoper dan stroom of gas. Een forse besparing op uw energie rekening.

Gemak

Slechts 1 druk op de knop voldoet om de kachel te laten branden. Geen gezeul met houtblokken, geen gedoe met aanmaakblokjes. De toevoer van brandstof gaat geheel automatisch.

Rendement

Onze pelletkachels hebben een perfecte brandstof-warmte verhouding, met een efficiënte verbranding van meer dan 85%. Er blijft na verbranding amper 1% as over.

Zuivere lucht

Nooit rook in de kamer doordat de brandruimte van de pelletkachel is afgeschermd. 
De kachel geeft alleen warmte af aan de kamer en de afvoergassen worden door de afvoerpijp naar buiten geblazen. In de kamer houdt u dus een zuivere lucht, zelfs het bijvullen van de pallets zorgt niet voor rook in de kamer.

De afvoer/uitlaat

De afvoer/uitlaat is niet groter is dan 80 mm. Moeilijke bouwkundige aanpassingen in uw huis zijn dus niet nodig.

Verschillende designs

Voor elke inrichting een model: zowel klassieke als trendy modellen zijn leverbaar.

Omdat we samenwerken met kachelproducenten die veel investeren in nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van houtpellets kunnen wij systemen bieden die feilloos werken, volledig veilig zijn en die eenvoudig zijn in gebruik. Wij installeren de complete installatie zelf en u bent dus nooit afhankelijk van derden. We zorgen voor een goed systeem, met goede service en een goede garantie.

Bel voor een afspraak en kom langs om verschillende modellen te bekijken en de warmte te voelen.  

Terug naar boven

Waarom Co2 neutraal?

De houtpellet is een 100% ecologische brandstof. Wanneer men het huis verwarmt met houtpellets respecteren we dus het milieu. Bij het dagelijks groeien zetten de bomen CO2 vanuit de lucht en het water om in zuurstof. Bij het opnemen van zonlicht produceren ze glucose, we noemen dit fotosynthese. Met deze moleculen maken ze cellulose aan om te groeien en zichzelf te verzorgen. Wanneer de boom sterft en verrot stoot hij al de CO2 dat hij heeft omgezet terug uit. Deze wordt dan terug opgenomen door de andere bomen die aan het groeien zijn. Bij het branden van hout wordt hetzelfde fenomeen waargenomen, de uitgestoten CO2 is dezelfde die door de boom ooit is opgenomen, er komt dus geen bijkomende CO2 uit zoals bij kolen of petroleum. In het geval van fossiele brandstoffen hebben de planten miljoenen jaren geleden CO2 opgenomen. Door ze nu te gebruiken als brandstof brengt men opnieuw CO2 in de atmosfeer, men compenseert niet.

Terug naar boven